Spanjooltje internationaal ???

Zondag, 1 oktober 2017

Op 30 September zijn voor de dames, junioren onder 16 en junioren onder 21 de eerste twee dagen van topcompetie vervist. Het doel is om afvaardiging naar het Wereldkampioenschap in Portugal af te dwingen. De eer van het Spanjooltje wordt daarbij verdedigd door Nathalie Keerssemeeckers bij de dames en Danny Ruijten bij oudere jeugd tot 21 jaar.

Bij de eerste wedstrijd aan het aardappeldal, wisten slechts 5 dames iets te vangen. Gelukkig was Nathalie daar ook bij en dat leverde een mooie 4e plaats op. De vangsten van de 2e wedstrijd aan het bekende strand van de Zeven Golven waren nog steeds niet geweldig, maar gelukkig werd er iets meer gevangen. Helaas niet voor Nathalie, want die wist juist hier niets te vangen.
Maar ondanks deze laatste wedstrijd, geeft het tussenklassement aan dat er nog van alles mogelijk is. Twee dames hebben al een mooie voorsprong, maar verder staat het erg dicht bij elkaar. Met slechts 4 punten achterstand op de felbegeerde 5e plaats, kan het voor Nathalie nog eenvoudig de goede kant op draaien.
De jeugd viste op dezelfde parcoursen en ook bij de oudste jeugd wist slechts de helft van de deelnemers vis te vangen bij de 1e wedstrijd. Gelukkig voor Danny wist hij vrij snel een visje te vangen en dat leverde hem belangrijke punten op. Bij de tweede wedstrijd had hij binnen een halve minuut een zeebaars van 34 cm op het strand liggen. Daarna was het even zoeken naar de vis, maar toen ging het lopen. Met in totaal 106 cm, wist hij die 2e wedstrijd zelfs te winnen!! In het tussenklassement staat hij voorlopig op een gedeelde 2e plaats en dat biedt erg goede vooruitzichten voor 25 november, wanneer de resterende wedstrijden van deze topcompetitie worden vervist.
Nog volop kansen dus voor beiden, om voor uitzending naar het wereldkampioenschap in aanmerking te komen. Wij wensen Nathalie en Danny dan ook veel succes bij het vervolg van deze topcompetitie!!

Hieronder zijn de tussenstanden van de diverse categorieen terug te vinden: