Jeugd Spanjooltje scoort weer !!

Zondag, 15 juli 2018

Ook dit jaar hebben diverse jeugdleden weer meegedaan aan het Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen. En opnieuw weet de wereld weer dat het Spanjooltje goede vissers heeft......

Ook op de 6e editie van de Open Zeeuwse Jeugdkampioenschap Kustvissen heeft de jeugd van Het Spanjooltje zich weer van zijn beste kant laten zien. Deze wedstrijd was weer tot in de puntjes geregeld door onze zustervereniging WSV Reimerswaal, met na afloop een ongelofelijke prijzen voor zowel de wedstrijd als de loterij. Dit jaar voor ons geen deelnemers bij de oudste jeugd, maar 4 fanatieke jongens in de jongste groep. Van de 39 deelnemers in deze groep waren er 13 zonder vis. Helaas trof Jeroen Kok het niet helemaal met zijn stek en behoorde hij tot deze groep. Jeroen weet normaal zijn visje wel te vinden en staat er in het clubkampioenschap dan ook erg goed voor: daarmee zal hij zijn seizoen wel weten te redden.

En dan de mega-fanatieke Sven Hugens: die stond op het allerlaatste nummer, waar er wat meer stenen en oesters onder de kant zitten. Dat heeft hem dan wel een paar onderlijnen gekost, maar natuurlijk wist hij ook zijn visje weer te vangen. Met 2 vissen en 40 cm is Sven op een keurige 11e plaats geëindigd en daarmee verdiende hij nog een mooie hengel.

Op het voorlaatste nummer, dus naast Sven, stond Bas Sebrechts. Na amper 20 minuten vissen, waarbij we langs het gehele parcours amper iets hadden zien vangen, had Bas al 3 vissen in zijn emmer zitten. Als hij in dit tempo was doorgegaan, had hij deze wedstrijd met gigantische voorsprong gewonnen. Maar zoals zo vaak: onze sport is ‘vissen’ en dat betekent niet automatisch ‘vangen’. Bas kon er nog eentje bij vangen en raakte helaas met een grote vis vast onder de kant en moest die afgeven. Met die laatste vis was hij dik op het podium geëindigd, maar de 4e plaats is nog steeds een geweldige prestatie.

En dan blijft Bjorn Mies nog over. Die was de week ervoor twee keer gaan oefenen en wist dus precies wat hij kon verwachten. De eerste worpen niets, maar toen had Bjorn het ineens door hoe het zat: soms zelfs met twee vissen tegelijk… En ook had hij de pech om een mooie zeebaars te verspelen, maar had ook de mazzel om de grootste vis te vangen. Dat laatste leverde hem al een mooie waardebon op voor visspullen. Bjorn eindigde met 5 vissen en 98 cm op de 2e plaats en mocht dus na afloop op het erepodium klimmen. Wel een geruststellend gevoel, dat hij door zijn gemiste vis niet de 1e plaats heeft verspeeld: daarvoor was de voorsprong van de winnaar te groot.

Zowel voor Bas, Sven en Bjorn was er een mooie hengel als wedstrijdprijs. We hadden met zijn allen nog diverse mooie prijzen in de loterij en daardoor ging ook Jeroen niet met lege handen naar huis. Al met al weer een geweldig geslaagde dag en de wereld heeft weer van ‘Het Spanjooltje’ gehoord......

Erepodium van de jongste groep, met een trotse Bjorn Mies op plaats 2..  Gefeliciteerd !!!