Vacatures

Controleur sportvisserij 
Graag willen wij het aantal controleurs uitbreiden. Hebt u tijd om een paar keer per maand een controlerondje te doen langs onze viswateren, meldt u dan aan. Verdere info via secretariaat of zie website Sportvisserij Nederland.

Mocht u ons graag op andere wijze behulpzaam kunnen zijn horen we dat ook graag. Iedere vorm van hulp is welkom.


Jeugdbegeleid(st)ers 

Als vereniging organiseren wij diverse activiteiten. Dit is onmogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers. Wij zouden graag deze groep uitbreiden. Het gaat dan om begeleiders voor de jeugd ( zout en zoetwatervisserij ).Hebt u interesse of vragen neem dan contact op via het "contactformulier" , of telefonisch met het secretariaat.

Voor deze funktie vragen wij een zgn. VOG  ( Verklaring Omtrent het Gedrag )


Viscoach 


In Nederland vissen jaarlijks een half miljoen kinderen jonger dan 14 jaar en komen op deze manier op een leuke manier in contact met de natuur. Deze kinderen zijn lid van een hengelsportvereniging om te kunnen vissen in viswater in de omgeving. Door kinderen goed te begeleiden, nemen we als georganiseerde hengelsport verantwoordelijkheid voor de zorg voor de vissen, het water en de natuur. Om hier op een goede manier invulling aan te geven, organiseert Sportvisserij Nederland de Cursus Viscoach.

Voor wie is de cursus geschikt?

De Cursus Viscoach is handig voor vrijwilligers die helpen bij vislessen. De cursus is tevens geschikt voor vrijwilligers van hengelsportverenigingen die regelmatig jeugdactiviteiten organiseren en die vaak kinderen begeleiden bij zijn of haar hengelsportvereniging.

Tijdens de Cursus Viscoach leer je een "Vissen voor kids" programma te organiseren. Met dit leuke programma kun je de kinderen leren wat ze moeten weten om een "goede visser" te worden. Het is de taak van een Viscoach om ervoor te zorgen dat dit op een leuke en enthousiaste manier gebeurt. Daarnaast leer je als Viscoach met groepen kinderen om te gaan, kinderen op hun gemak te stellen en om kinderen te interesseren en te enthousiasmeren voor het sportvissen. Daarnaast krijg je diverse tips voor het succesvol organiseren van allerlei jeugdactiviteiten.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Als je als vrijwilliger wilt deelnemen aan de Cursus Viscoach, moet een VOG aanvragen. Pas wanneer je de VOG bij Sportvisserij Nederland hebt ingeleverd kun je deelnemen aan de cursus. Eventuele kosten worden vergoed door Sportvisserij Nederland.